לייעוץ חייגו עכשיו

מחיקת חובות

מהו הליך מחיקת חובות:

הליך מחיקת חובות הינו סלנג חדש השגור בפי חייבים רבים המבקשים לקבל הפטר מחובותיהם תוך קיצוץ בגובה החוב.
רוצה לומר, אין הליך משפטי הנקרא מחיקת חובות אלא המדובר בתוצאה של הליכים שונים.

 

באילו הליכים מבצעים מחיקת חובות:

  1. פשיטת רגל
  2. צו לפתיחת הליכים ושיקום כלכלי באמצעות הליך חדלות פירעון
  3. הסדר חוב וכיו"ב אשר מובילים לתוצאה של מחיקת חובות.

חיפוש אחר עורך דין מחיקת חובות הינו שווה ערך לחיפוש אחר עורך דין המתמחה בחדלות פירעון, ומשכך נראה שהגעתם למקום הנכון.

עם התפרצותו של נגיף הקורונה, החלטות הממשלה על סגירת בתי עסק נחתו על בעלי העסקים כרעם ביום בהיר והובילו לגל של קריסות כלכליות במשק הן של משפחות שהמפרנסים העיקריים שלהם נדרשו לצאת לחל"ת וההוצאות הכלכלה השוטפות שלהם עלו על הכנסותיהם ובעיקר של משפחות בהם המפרנסים העיקריים הינם עצמאיים שבאופן מיידי נדרשו לחדול מעיסוקם ולסגור את עסקם זכו תוך קבלת סיוע דל (ואם בכלל) מהמדינה.

הנזקים הכלכליים שנגרמו למשק בכלל ולבעלי העסקים בפרט הינו עצום. עורך הדין מאור לוי המתמחה במחיקת חובות סבור שאין כל סיבה שבעל עסק יישא בתשלום מלוא החובות שהצטברו לו בשל הסגרים שנכפו עליו ע"י הממשלה כתוצאה מאירוע המתרחש אחת ל-100 שנה (אם לא יותר) כשמנגד הממשלה לא טרחה לדאוג למעטפת וגיבוי כלכלי מתאים לאותו חייב.


משום כך, עורך דין מאור לוי נלחם עבור לקוחותיו בכל הכלים המשפטיים, הנכונים והמתאימים שקיימים לו בחוק כנגד נושים, מוסדות, בנקים ורשויות המס אשר דורשים את תשלום החובות שהצטברו כלפיהם. עורך דין למחיקת חובות, מבטיח לספק ללקוחותיו ידע מקצועי, חשיבה יצירתית, עבודה מהירה ויעילה אשר תוביל לתוצאה הרצויה עבורך במהירות האפשרית וככל שניתן.

 

קצת על חוק חדלות פירעון:

עם כניסתו לתוקף של חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, תשע"ח – 2018 (להלן: "חוק חדלות פירעון"), הרי שכיום ניתן למחוק חובות מכוח חוק זה בלבד (למעט במקרים שבו חייבים כבר מצויים בהליך פשיטת רגל שנפתח בהתאם לפקודת פשיטת הרגל ובטרם נכנס חוק חדלות פירעון לתוקפו).

 

מחיקת חובות

 

חייבים המבקשים הליך מחיקת חובות, לרוב עושים זאת לאחר שכבר נפתחו כנגדם תיקי הוצאה לפועל ולאחר שננקטו כנגדם הליכי ביצוע, כגון: צו עיקול חשבון, צו עיקול משכורת, צו עיכוב יציאה מהארץ וכן עיקולים אצל צדדי ג' נוספים….

הליך מחיקת חובות מאפשר לחייבים עם מתן הצו לפתיחת הליכים ובהתאם לסעיפים 120 – 121 לחוק חדלות פירעון לבטל את העיקולים וההגבלות שננקטו כנגדם (למעט צו עיכוב יציאה מן הארץ) ואף ביכולתם לבקש לעצור ולעכב כל הליך משפטי אחר המתנהל כנגדם בבית המשפט, בהוצאה לפועל או בבית הדין לעבודה (קראו גם על עורך דין הוצאה לפועל).

נדגיש, כי סעיף 175 לחוק חדלות פירעון מפרט את החובות החריגים שבגינם לא ניתן לקבל הפטר. דהיינו, ישנם חובות שלא ניתן למחוק אותם ויש צורך בתשלומם, כפי שיפורט להלן:

  1. תשלום עונשי של תאגיד או של יחיד;
  2. חוב שנוצר במרמה או נובע מעבירת גניבה, מין או אלימות חמורה כהגדרה בחוק זכויות נפגעי עבירה, התשס"א-2011;
  3. חוב מזונות שהחבות בו היא לפי פסק דין;
  4. חוב עבר שמקורות בחובת פיצויים לפי סעיף 77 לחוק העונשין.

חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי הפך את הליך פשיטת הרגל הישן והמוכר בהתנהלותו כהליך "עונשי" כנגד החייב להליך חדש אשר מטרתו העיקרית מבין שלוש מטרות המופיעות בסעיף 1 לחוק הינה "להביא ככל האפשר לשיקומו הכלכלי של החייב". כמו כן, בדברי ההסבר להצעת חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, התשע"ו-2016 מיום 02.03.2016 צוין מפורשות כי החוק נועד לקדם את שיקומו הכלכלי של היחיד מתוך מטרה לאפשר לו לפתוח "דף חדש":

"החוק המוצע מבקש להציב את שיקומו הכלכלי של היחיד, חייב שהוא אישיות משפטית טבעית, כערך מרכזי בהליכי חדלות הפירעון של יחידים […] לשיקום הכלכלי של היחיד יתרונות כלכליים רבים ולצדם הגשמת עקרונות חברתיים של מתן הזדמנות נוספת. שיקום כלכלי מאפשר לחייב לזקוף את גבו ותורם במגוון מעגלים – לחייב, לקרובים לו, לסביבתו האישית והכלכלי וגם לחברה כולה".

כמו כן, חוק חדלות פירעון מאפשר בשונה מפקודת פשיטת הרגל, להגיש בקשה והצעה להסדר חוב בשיעור נמוך מ-30% מחובות החייב. דהיינו, במצב בו חייב אשר צבר חובות בהיקפים גדולים ובעבר לא ניתן לו יומו בבית המשפט מאחר ולא היה ביכולתו לגייס הון גבוה בשיעור של 30% מגובה חובותיו, יכול ורשאי כיום לפנות לפי חוק חדלות פירעון לבית המשפט בבקשה להצעת הסדר בהתאם ליכולתו הכלכלית.
עזרנו למאות לקוחות לבצע מחיקת חובות במהירות ובקלות: עסקים פרטיים, אדם פרטי, חברות, חנויות צעצועים, סופרמרקט, מחסן עצים ועוד שלל סוגים שונים של עסקים…

מחיקת חובות


לאור האמור לעיל, מומלץ בטרם פניה להליך מחיקת חובות לקבל סיוע משפטי של עורך דין חדלות פרעון מומחה, לצורך בחינה מיטבית של סוג ומהות כל החובות הקיימים לך. אבחון החובות כאמור יאפשר בחירת אסטרטגיה נכונה ומתאימה למחיקת החובות ולבחירת ההליך הנכון שיאפשר את מחיקת מלוא החובות עבורך.

האמור במאמר זה מתייחס לשני המינים וכתוב בלשון זכר מטעמי נוחות בלבד.
אין באמור לעיל במאמר זה כדי להוות ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי, האמור לעיל אינו אלא תיאור כללי בלבד ובכל מקרה ספציפי מומלץ ורצוי לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני.
מובהר בזאת, כי כל שימוש במידע המצוי במאמר זה הינו באחריותו של הקורא בלבד.

לחזרה לחלק מסוים בעמוד זה:
עורך דין חדלות פירעון מאור לוי
עורך דין חדלות פירעון מאור לוי

עו"ד מאור לוי הינו בוגר תואר ראשון במשפטים (L.L.B) וחבר לשכת עורכי הדין בישראל ומחזיק בתעודת גישור המוכרת על ידי הועדה המייעצת לענייני גישור לבתי המשפט משנת 2016. כמו כן, עו"ד מאור לוי הוסמך בשנת 2018 על ידי האפוטרופוס הכללי במשרד המשפטים לערוך ייפוי כוח מתמשך, הנחיות מקדימות לצורך מינוי אפוטרופוס ומסמך הבעת רצון על פי החוק. ניסיונו העשיר של עו"ד מאור לוי הן בעסקאות מקרקעין והן בניהול תיקים מורכבים במגוון תחומי משפט, ובפרט בהליכי חדלות פירעון (בהיותו מייצג חייבים, זוכים וב"כ נאמנים במחוזות שונים) מאפשר לו ראייה משפטית רחבה, מציאת פתרונות יצירתיים עבור לקוחותיו וקביעת אסטרטגיה מתאימה לכל לקוח ונסיבותיו.

"עורך

לייעוץ עם עו"ד מאור לוי

מאמרים נוספים

פשיטת רגל

בואו נדבר על פשיטת רגל, מה זה פשיטת רגל וגם

פתיחה
1
שלום
שלום וברכה,
איך אוכל לעזור?