לייעוץ חייגו עכשיו

עריכת צוואה בנתניה ביחס אישי

במאמר זה נעסוק בעריכת צוואה בנתניה באמצעות עורך דין.

חוק הירושה הקבוע בישראל, מגדיר 4 תצורות שונות לעריכת צוואה באמצעותן ניתנת האפשרות לכל אדם לצוות את נכסיו ורכושו ליורשיו בבוא העת. על פי החוק, ניתן לערוך צוואה בנתניה או בכל מקום אחר באמצעות צוואה בכתב יד, צוואה בעדות, צוואה בעל פה וצווה בפני רשות, כאשר לכל אחת מתצורות הצוואה הנ"ל, תנאים שונים (על פי סעיפי החוק) ההופכים אותה לצוואה ברת תקפות משפטית בעת הצורך.

חשוב לציין שעריכתה של צוואה הינה חיונית והכרחית לכל אחד ואחת מבינכם, וזאת לנוכח העובדה שבמקרים בהם לא קיימת צוואה, חלוקת נכסיו ורכושו של הנפטר מתבצעת במסגרת מה שמכונה על פי חוק: ירושה על פי דין לקרובי המוריש – לבת הזוג, צאצאיו, הוריו, הורי הוריו וצאצאיהם בהתאם ל"פרנטלות" כמפורט בסעיפים 10-17 לחוק הירושה.

 

עריכת צוואה בנתניה ביחס אישי

 

סוגי צוואות – מידע כללי

להלן מידע כללי על כל אחת מ-4 תצורות הצוואה המוגדרות בחוק:
צוואה בכתב יד  –  מסמך צוואה אשר נכתב ונתחם בידי המצווה, ומחייב כי על גבי המסמך יופיע התאריך בו הצוואה נכתבה ונחתמה. מסמך זה אינו מחייב בדיקה באמצעות עורך דין, כאשר בדיקת כתב הצוואה תעשה רק לאחר מותו של המצווה.

צוואה בעל פה – צוואה מסוג זה ידועה גם בשם: צוואת "שכיב מרע", והיא מיועדת לנסיבות בהן המצווה מצוי בסוף ימיו והוא איננו מסוגל (בהתאם למצבו הרפואי) לערוך כל סוג אחר של צוואה. על פי החוק, המצווה מחויב למסור את צוואתו שבעל פה בפני שני עדים שאף אחד מהם אינו נמנה ברשימת היורשים. העדים נדרשים לערוך פרוטוקול בהקדם האפשרי לדברים אותם מוסר להם המצווה בעל פה ולאחר מכן הם נדרשים להפקיד את כתב הצוואה אצל הרשם לענייני ירושה. חשוב לציין שבמקרים בהם המצווה יוצא מכלל סכנה והוא נותר בחיים, הצוואה אותה העלו העדים על הכתב בטלה ומבוטלת זאת כחודש ימים לאחר הסרת האיום הרפואי על חייו של המצווה.

צוואה בפני עדים – מסמך צוואה הנערך ברוב המקרים במשרדו של עורך דין בעל התמחות לעריכת צוואות. צוואה זו הינה צוואה חוקית במידה והצוואה נערכה בפני שני עדים שאף אחד מהם אינו נמנה על רשימת היורשים.
מסמך הצוואה חייב לכלול את התאריך בו נערך המסמך ואת חתימתו של המצווה. צוואה בפני עדים היא סוג הצוואה הנפוץ ביותר כיום.

צוואה בפני רשות – סוג זה של צוואה אותה ניתן להגיש בכתב ו/או להקריא בעל פה בפני הגורם הרלוונטי, כאשר על פי סעיף 22 לחוק הירושה, הגורם הרלוונטי הוא שופט או רשם של בית משפט או נוטריון שדינו לעניין צוואה בפני רשות כדין שופט או בפני חבר של בית דין דתי או רשם לענייני ירושה. את הצוואה ניתן לאשר (לאחר מותו של המצווה) בבית המשפט לענייני משפחה ו/או בבית הדין הרבני.

עריכת צוואה בנתניה

 

צוואה הדדית לבני זוג – עריכת צוואה בנתניה – מה חשוב לדעת?

צוואה הדדית לבני זוג נכנסה לתוקפה בשנת 2005 כאשר תוקן חוק הירושה והוכנס בו סעיף המתייחס לסוג זה של צוואה. על פי החוק, הצוואה ההדדית נועדה להעביר את העזבון של המוריש לבן זוגו, וזאת על מנת שקודם כל אותו מוריש יבטיח את העתיד של בן זוגו, בידיעה משותפת של בני הזוג כי כל אחד מהם אשר יירש את האחר יוריש אחרי מותו את העיזבון לילדיהם המשותפים.

 

עריכת צוואה בנתניה – באמצעות עורך דין לענייני צוואות וירושות

צוואה מומלץ שתנוסח ותיערך באמצעות עו"ד לענייני צוואות והמכיר את תחום דיני הירושות וזאת כדי שחלילה לא תיפסל הצוואה שנערכה שלא כדין או שהוראותיה לא יעמדו בתנאי החוק. שירותיו המקצועיים של עורך דין מאור לוי, עוסקים במגוון רחב של היבטים משפטיים הקשורים לתחום, וביניהם:
עריכת צוואה בנתניה על פי החוק ותקנות ירושה.
הוצאות צווי ירושה או צווי קיום צוואה שרק באמצעותם היורשים יכול לעשות שימוש בנכסים הרשומים על שמם בכתב הצוואה.
ייצוג משפטי לצורך ניהול ערכאות בנושא סכסוך בין יורשים או הגשת התנגדות לצוואה.
ניהול עיזבונות ועריכת הסכמי חלוקת עיזבון בין מספר יורשים.

 

מאור לוי משרד עורכי דין בנתניה

מחפשים אחר שירותי עריכת צוואה בנתניה והסביבה? במשרד עורכי דין בנתניה בראשות עורך הדין מאור לוי, תוכלו להסתייע בשירותי עריכת צוואה בנתניה הנערכת בהתאם לכל התקנות המופיעות בחוק הירושה ובכך להבטיח לעצמכם ובעיקר ליורשיכם צוואה ברת תקפות משפטית בהתאם לרצונכם החופשי על פי כתב הצוואה.
למידע ופרטים נוספים אודות עריכת צוואה בנתניה באמצעות עוה"ד מאור לוי לחצו כאן
או חייגו ישירות 052-6638833

לחזרה לחלק מסוים בעמוד זה:
עורך דין חדלות פירעון מאור לוי
עורך דין חדלות פירעון מאור לוי

עו"ד מאור לוי הינו בוגר תואר ראשון במשפטים (L.L.B) וחבר לשכת עורכי הדין בישראל ומחזיק בתעודת גישור המוכרת על ידי הועדה המייעצת לענייני גישור לבתי המשפט משנת 2016. כמו כן, עו"ד מאור לוי הוסמך בשנת 2018 על ידי האפוטרופוס הכללי במשרד המשפטים לערוך ייפוי כוח מתמשך, הנחיות מקדימות לצורך מינוי אפוטרופוס ומסמך הבעת רצון על פי החוק. ניסיונו העשיר של עו"ד מאור לוי הן בעסקאות מקרקעין והן בניהול תיקים מורכבים במגוון תחומי משפט, ובפרט בהליכי חדלות פירעון (בהיותו מייצג חייבים, זוכים וב"כ נאמנים במחוזות שונים) מאפשר לו ראייה משפטית רחבה, מציאת פתרונות יצירתיים עבור לקוחותיו וקביעת אסטרטגיה מתאימה לכל לקוח ונסיבותיו.

"עורך

לייעוץ עם עו"ד מאור לוי

מאמרים נוספים

פתיחה
1
שלום
שלום וברכה,
איך אוכל לעזור?