תביעה לפינוי מושכר בהליך מהיר
במאמר זה נעסוק בתביעה לפינוי מושכר בהליך מהיר. על פי חוק השכירות והשאילה (תשל"א 1971), שוכרים רשאים לעשות שימוש בנכס המושכר על פי תנאי חוזה השכירות,
עבור כל אדם ממוצע עסקת מקרקעין (רכישה או מכירה של נכס מקרקעין) הינה העסקה היקרה והחשובה ביותר במהלך חייו. עסקת מקרקעין, דורשת בדיקות רבות ומהותיות, כגון: האם הנכס הנמכר מעוקל או משועבד? האם הנכס בנוי בהתאם להיתר בניה? כמה מיסוי ישלם הרוכש ו/או המוכר ועוד שאלות רבות העלולות להתעורר תוך כדי ביצוע העסקה.
בנוסף, בין הצדדים לעסקה מוחלפות טיוטות הסכם המכר בהן הצדדים מסכימים על התנאים המשפטיים להסכם, כאשר את התנאים המסחריים (סכום הרכישה/מכירה, מועדי התשלום, מועד מסירת החזקה) סוגרים הצדדים לעסקה ביניהם, לרוב עוד לפני שפנו אל עורך הדין, וזאת באמצעות מתווך או באופן ישיר ביניהם.
קודם כל נדגיש ונבהיר מפורשות – מומלץ שלא לחתום על אף מסמך בין אם מדובר ב- "זיכרון דברים" ובין אם מדובר בהסכם בין הצדדים אודות ה"תנאים מסחריים".
ברוב המקרים אנשים שמעוניינים לבצע עסקת מקרקעין, מדובר בעסקה הראשונה בחייהם והם אינם בקיאים בחוק המקרקעין, כך שאם יפעלו על דעת עצמם וללא קבלת ייעוץ וליווי מקצועי של עורך דין מקרקעין מנוסה, הם צפויים ועלולים לעשות טעויות אשר יעלו להם ביוקר הן מהפן ההסכמי והן מהפן המיסוי.
כך לדוגמא: ניתן לחתום (אך לא מומלץ ואף רצוי שלא), ללא ליווי של עורך דין מנוסה בתחום המקרקעין, על זיכרון דברים שיהיה בו כדי לחייב את אחד הצדדים על אף שהצדדים או אחד מהם היה בטוח כי אין במסמך זה כדי לחייב אותם.
מצב דברים זה, יחייב את הצדדים (במידה ולא יגיעו להסכמות ביניהם) לנהל הליך משפטי ארוך ויקר אשר בסיומו ייקבע האם זיכרון הדברים יחשב להסכם מחייב. במידה שבית המשפט ייקבע כך הצדדים יידרשו לשאת במס רכישה או שבח על רכישת הדירה, כל צד בהתאם לנסיבותיו וזאת מכוח חוק מיסוי מקרקעין.
ההוצאות וההתמודדות הנפשית אשר תתלווה להליך זה איננו שווים את העלות של שכירת שירותיו של עורך דין מקרקעין, ולכן אם אתם מעוניינים לרכוש ו/או למכור נכס, גבו עצמכם והתקשרו עם עורך דין מקרקעין אשר ילווה וייצג אתכם בעסקה.
כידוע, עסקאות מקרקעין הינן עסקאות רבות ומגוונות, ביניהן (רשימה חלקית בלבד):
לאור האמור לעיל מומלץ להתקשר בעסקת מקרקעין אך ורק כאשר עו"ד מנוסה מלווה אתכם לעסקה מתחילתה (העברת טיוטות על הסכם המכר) ועד סופה (רישום הזכויות על שמכם בלשכת רישום המקרקעין או בחברה המשכנת).
כמו כן, משרדנו לא מייצג רק בעסקאות נדל"ן אלא מייצג בהליכי פינוי מושכר, סכסוכי שכנים, הסכמי שכירות ותביעות לפירוק שיתוף.
עו"ד מאור לוי בעל ניסיון בתחום המקרקעין תוך כך שליווה וייצג רוכשים וקונים בעשרות עסקאות שונות ומורכבות הן בהיבט החוזי והן בהיבט מיסויי, כגון: רכישת קרקעות ע"י קבלנים, עסקאות רכישה מקבלן, רכישה ומכירה של משרדים וכן עסקאות מכר של דירות יד שניה.
במאמר זה נעסוק בתביעה לפינוי מושכר בהליך מהיר. על פי חוק השכירות והשאילה (תשל"א 1971), שוכרים רשאים לעשות שימוש בנכס המושכר על פי תנאי חוזה השכירות,
במאמר זה נפרט כל מה שצריך וחשוב לדעת על חוזה שכירות. שכירות על פי הגדרתה בחוק השכירות והשאילה, תשל"א-1971 היא הזכות המועברת לשוכר בתמורה לתשלום
לאחרונה נתקלתי בשאלה מטעם יחיד (להלן: "חייב") – האם ניתן
ביום ה – 15/9/2019 נכנס לתוקפו חוק חדלות פירעון ושיקום
חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, תשכ"ב 1962 – הוא חוק במסגרתו
במאמר זה נעסוק בתביעה לפינוי מושכר בהליך מהיר. על פי חוק
במאמר זה נעסוק בעריכת צוואה בנתניה באמצעות עורך דין. חוק
במאמר זה נעסוק באפשרות של מחיקת חובות למעוטי יכולת. הליך
במאמר זה נעסוק בתפקידו של עורך דין עיקולים, עורך דין
ניסיונו העשיר של עו"ד מאור לוי הן בעסקאות מקרקעין והן בניהול תיקים מורכבים במגוון תחומי משפט, ובפרט בהליכי חדלות פירעון (בהיותו מייצג חייבים, זוכים ובא כוח נאמנים במחוזות שונים) מאפשר לו ראייה משפטית רחבה, מציאת פתרונות יצירתיים עבור לקוחותיו וקביעת אסטרטגיה מתאימה לכל לקוח ונסיבותיו.
כחלק מחזונו של עו"ד מאור לוי לתרום לקהילה ולאפשר לכל אדם באשר הוא להיות מיוצג בכבוד, נמנה הוא ברשימת עורכי הדין של הסיוע המשפטי.
אפשר להתקשר
ואפשר גם במייל
סניף ראשי:
רחוב הגביש 4ב, נתניה
בניין TITANIUM, קומה 2, חדר 204
סניף בני ברק (ימי שני ורביעי בלבד)
מגדל ב.ס.ר 4 (קומה 14)
רחוב מצדה 7, בני ברק
© כל הזכויות שמורות למשרד עורכי הדין מאור לוי